Diga dentara

De ce se foloseste diga in cabinetele stomatologice?

Diga (sau diga dentara) este o folie subtire si dreptunghiulara, confectionata de obicei din latex, folosita in stomatologie pentru a izola unul sau mai multi dinti de restul cavitatii bucale.

Rolul digai este esential in efectuarea tratamentelor stomatologice deoarece prin intermediul ei se obtine un camp operator perfect izolat de sange si saliva, oferind medicului posibilitatea de a efectua terapia in conditii adecvate. Se fixeaza cu ajutorul unei cleme si se perforeaza in functie de suprafata pe care se lucreaza. In acelasi timp diga protejeaza si pacientul deoarece ea previne posibilitatea inghitirii sau aspirarii diverselor instrumente si materiale folosite de medic intraoperator.

Utilizarea acestei tehnici reduce durata tratamentului stomatologic. Medicul dentist poate lucra fara întrerupere, fara sa isi faca griji din cauza salivei sau a partilor moi ale pacientului.

Diga se foloseste cu precadere in endodontie unde este imperios necesara izolarea perfecta a dintilor aflati in tratament iar daca este corect aplicata creste considerabil sansele de success, obtinand rezultate foarte bune a tratamentelor pe termen lung.

Chiar daca majoritatea specialistilor sunt de acord ca diga are multe avantaje, nu toate cabinetele stomatologice folosesc diga ca metoda standard de izolare a dintilor, deoarece implica anumite costuri, timp si pregatire a medicul pentru a o aplica.

In Clinica Tutodent oferim pacientilor cele mai bune servicii la un pret corect, de aceea utilizam diga de fiecare data la tratamentele endodontice.

                

CategorieArticole
Lasă un comentariu:

*

Your email address will not be published.